Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΑΝΑΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΑ  


Πολλή φιλοσοφία, πολύ συναίσθημα, πολλή κριτική και συμπέρασμα: Ο καναπές μας είναι ακριβός και εμείς που δεν θα ψηφίσουμε  Κατσάρα... άχρηστοι, τενεκέδες ξεγάνωτοι! Αυτό μας λέει στο άρθρο του ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κατσάρας. Όσοι δεν τον ψηφίσουμε κοιμόμαστε και όταν ξυπνάμε φοβόμαστε μην χάσουμε τον καναπέ. Σώπα ρε μεγάλε; Η λογική του "εεε χάι τώρα" σκέφτηκες μήπως ταιριάζει σε αυτά που γράφεις; Σκέφτηκες μήπως τη στιγμή που διαβάζει ο αναγνώστης, αν το "εεε χάι τώρα" το λέει γι' αυτά που γράφεις, γι' αυτά που του καταλογίζεις αν δεν σε ψηφίσει; Εμείς παραθέτουμε ένα τμήμα του άρθρου σου μπας και καταλάβεις ότι " ξέφυγες" και οι αναγνώστες να βγάλουν συμπέρασμα...



<<....Αυτό που δεν ξέρω ακόμα (μάλλον όμως θα φανεί τον Μάιο) είναι τι ακριβώς άρχοντες αξίζει να έχει μία κοινωνία του καναπέ; Και αν υποθέσουμε ότι όλοι ξέρουμε κατά βάθος τι άρχοντες αξίζει, τους θέλουμε; Ή απλά με την λογική του “εεε χάι τώρα” θα φάμε άλλη μια φορά την μιζέρια και την κακομοιριά που χρόνια τώρα ζούμε σε αυτήν την πόλη (και στα χωριά μας ακόμα περισσότερο); Και άντε το δεχόμαστε για μας. Το δεχόμαστε και για τα παιδιά μας; Και δεν ντρεπόμαστε λίγο; Πέρα βρέχει; Εντελώς; Τώρα που το διαβάζεις; Τίποτα; Δεν εκνευρίζεσαι ούτε λίγο; Ζαμάν φου και πάνω τούρλα; Αν λοιπόν όντως δεν κοκκινίζεις ούτε λίγο με όλο αυτό το “στόλισμα” που ξέρεις ότι απευθύνεται σε σένα, τότε σε διαβεβαιώνω ότι ποτέ δεν θα νοιώσεις την απλή ηρεμία ενός ανθρώπου που έχει την συνείδησή του καθαρή ότι έκανε το καθήκον του και είναι διατεθειμένος να πέσει μαχόμενος για έναν σκοπό. Αλλά θα μου πεις, πού καιρός για ήρωες; Ο καθένας τελικά παίρνει αυτό που αξίζει. Αυτό ισχύει και για τις κοινωνίες. Αν οι καθαροί άνθρωποι είναι τόσο ζα -μάν φου που προτιμούν να χαντακώσουν τα παιδιά τους από το να σηκωθούν από τον καναπέ, τότε καλά
να πάθουμε. Ο καναπές τελικά είναι πολύ ακριβό έπιπλο και θα το πληρώσουμε. Επιτέλους ξύπνα! Δεν φεύγει ο καναπές απ' τη θέση του. Η ζωή σου φεύγει! Ξύπνα επιτέλους!
Διαβάζοντας κάποιοι(που νομίζουν ότι είναι αντίπαλοί μας) το κείμενο αυτό, είμαι σίγουρος ότι κρυφογελάνε πιστεύοντας ότι πόνταραν “σωστά”, πόνταραν στον μακάριο ύπνο της κοινωνίας και δικαιώνονται. Νομίζουν ότι θα απογοητευτούμε και θα τα παρατήσουμε. Νομίζουν. Κάνουν λάθος. Το δικό μας το κεφάλι είναι Καρδιτσιώτικο και δεν γυρνάει>>.
Στέφανος Κ. Κατσάρας
Ψυχολόγος MSc
“Καρδίτσα μας ” υπ. δήμαρχος
 

11 σχόλια:

  1. Μία διευκρίνιση από την πλευρά μου. Το "στόλισμα" δεν απευθύνεται σε αυτούς που δεν θα μας ψηφίσουν. Αυτό είναι απόλυτο δικαίωμά τους. Απευθύνεται σε αυτούς που αρνούνται να συμμετάσχουν στα κοινά παρ' ότι αναγνωρίζουν την ανάγκη. Αυτά. Κατά τα άλλα σ' ευχαριστούμε για την κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν σου εύχομαι καλή επιτυχία!
      Όμως διακρίνω μια απογοήτευση-οργή.
      Την αποδίδω στις μεγάλες δυσκολίες που έχεις να φτιάξεις συνδυασμό, που φοβάμαι πως δεν θα τις ξεπεράσεις.
      Κι όμως θα δεις στις εκλογές να "πολιτεύονται" πάρα πολλοί δημότες. Συνολικά στο Δήμο Καρδίτσας πάνω από 500-600, τεράστιος αριθμός για υποψήφιους.
      Επομένως δεν υπάρχει άρνηση συμμετοχής των πολιτών.
      Τα ερωτήματα είναι:
      1. Γιατί θέλεις να γίνεις δήμαρχος?
      2. Γιατί να σε προτιμήσουν οι πολίτες (υποψήφιοι και ψηφοφόροι)?
      Αν δεν έχεις πειστικές απαντήσεις, παράτησε τα όσο είναι νωρίς........

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κάπα Τρουβά και Τφέκι. Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το ευφιέστατο nickname σου! Ειλικρινά το λέω! Τον θυμό και την οργή σωστά τα διακρίνεις. Και την απογοήτευση σε κάποιο βαθμό. Το αποδίδεις όμως σε λάθος αιτία. Την ίδια οργή θα την δεις σε άρθρα μου πολύ πριν τις δημοτικές εκλογές. Και την απογοήτευση επίσης. Μπορείς να τα λες όμως. Δεν με ενοχλεί. Οργίζομαι και απογοητεύομαι από την στάση της κοινωνίας πριν καν αρχίσει η κρίση. Και επαναλαμβάνω. Είναι η ιδιωτεία στάση; Εγώ και το τομάρι μου είναι πολιτική στάση; Έχει πάει καμιά κοινωνία μπροστά έτσι και δεν το γνωρίζω; Μιλάω για δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη σε αυτήν την χώρα εδώ και χρόνια. Δεν σε κατηγορώ που δεν το γνωρίζεις γιατί τότε δεν είχα πάρει την απόφαση να το παλέψω ενεργά και άρα μικρή σημασία είχαν οι απόψεις μου. ´Οχι ότι τώρα έχουν μεγαλύτερη. Απλά ακούγονται λίγο περισσότερο. Το διαπίστωνα τότε όπως και τώρα. Όσο για τον συνδυασμό που λες, κάνε λίγη υπομονή μέχρι τον Μάιο και θα ληθούν όλες οι απορίες. Η διαφορά είναι ότι είναι στρατηγική μας επιλογή να μην μαζέψουμε όλους τους πολιτικά καμένους (δεν τους υποτιμώ απλά δεν είναι επιλογή μας) και άρα κανείς (ή σχεδόν κανείς) από αυτούς που ξέραμε μέχρι τώρα δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιό μας. Άλλωστε τώρα πια έχουν καταλάβει και δεν μας πλησιάζουν και μόνοι τους. Να είσαι σίγουρος ότι θα στενοχωρήσουμε πολλούς αλλά θα κάνουμε περήφανους πολύ περισσότερους. Και για να απαντήσω στα ερωτήματά σου. Θέλω να γίνω δήμαρχος γιατί (λυπάμαι) αλλά κανείς από τους υπάρχοντες δεν με πείθει. Να είσαι σίγουρος ότι αν κάποιος με έπειθε θα ήμουν στα μετώπισθεν. Το γιατί να με προτιμήσουν που ρωτάς είναι λάθος ερώτηση κατ'εμε. Δεν συμμετέχω σε κανενός είδους καλλιστεία. Εμείς κάνουμε την πρότασή μας μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της παράταξης και όποιος θεωρεί ότι λέμε κάτι πειστικό θα μας ψηφίσει. Αν δεν πείσουμε δεν πείσαμε. Έχουμε άλλες δουλειές να κάνουμε δόξα τω Θεώ. Να τα παρατήσουμε όμως; Γιατί ακριβώς; Και κάτι τελευταίο. Σε ενημερώνω ότι στα πλαίσια του παρόντος πολιτικού παιχνιδιού μου έχουν γίνει προτάσεις και για αντιδημαρχίες (όπως φαντάζεσαι άλλωστε) και για δημαρχεία μισής θητείας! Τις αρνήθηκα και με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της "Καρδίτσας μας". Ο λόγος ήταν ο ίδιος. Ή θα βγούμε με τον δικό μας τρόπο ή ας μην βγούμε καθόλου. Σ' ευχαριστώ ειλικρινά για τις ευχές σου.

      Διαγραφή
    3. Μπράβο!! Πείτε τα επιτέλους κ. Κατσάρα!! Καιρός να φυσήξει φρέσκος αέρας στη Καρδίτσα με νέες ιδέες και δυνάμεις. Τους παλιούς τους είδαμε να φθείρονται και να αποτυγχάνουν μπροστά στα μάτια μας. Θα θέλαμε να τους βάλουμε να μας «εξυπηρετήσουν» πάλι; Αφού απέδειξαν ότι δεν μπορούν. Φτάνει πια!
      Και όσοι/ες είναι δύσπιστοι ας ρίξουν μια ματιά στο πρόγραμμα του κάθε υποψηφίου και να κάνουν τις συγκρίσεις. Έτσι να αποφασίσει ο κάθε ένας μας.
      Καλή ψήφο σε όλους μας.

      Διαγραφή
  2. Δεκτή η διευκρίνιση. Και ο καναπές όμως δεν είναι πολιτική στάση; Προς τι λοιπόν το στόλισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητοί φίλοι...
    με τις εκλογές δεν ψάχνουμε να βρούμε ''ΑΡΧΟΝΤΑ'' να διαφεντέψει ή ''ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗ'' να μας εξουσιάσει παίρνοντας την ''ΕΞΟΥΣΙΑ''.
    Στις εκλογές επιλέγουμε τον ''ΥΠΗΡΕΤΗ'' που θα μας ''ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ''.
    Ο κάθε πολίτης που βάζει υποψηφιότητα στις εκλογές στην ουσία θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του πολίτη, αυτό ακριβώς πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, εξουσίες και αφέντες ανήκουν στο παρελθόν.
    καλή επιτυχία στον Στέφανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως μητέρα αυτιστικού παιδιού που μένει στην Καρδίτσα μπορώ παρακαλώ να έχω τα στοιχεία του κυριούλη-κυριούλας που ουσιαστικά, στηρίζοντας το "ε χαι τώρα" κάνει επίθεση, να πούμε δυο αντρικά λογάκια για το ποια είναι η τωρινή κατάσταση της Καρδίτσας και λύσεις προτείνει αυτός που είναι έξυπνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω πολύ απλα θα πω ΟΧΙ αποχη από τις καλπες μην αφησεις τους λιγους να αποφασισουν για τους πολους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή