Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

 ΤΟ PSEMASTOPSEMA ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΚΟΥ. ΣΤΟΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" ΚΑΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ" ΣΗΜΙΤΟΠΑΣΟΚΟ. ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΤΗΝ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΚΗΔΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ...

Φ. Αλεξάκος: «Εκλογές είναι. Θα περάσουν. Ας δείξουμε ψυχραιμία»              
Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές παρατηρούνται φαινόμενα που δείχνουν μια αύξηση της έντασης που αν δεν την προλάβουμε μπορεί να ξεφύγουμε από τα όρια, ρίχνοντας οι ίδιοι νερό στο μύλο της απαξίωσης της ενασχόλησης με τα κοινά.
Κατ’ αρχήν να επισημάνω ότι από την πλευρά των υπερασπιστών του Δημάρχου υπάρχει ένα ανώνυμο blog που λιβανίζει το Δήμαρχο, βρίζοντας τους υπόλοιπους και ιδιαίτερα εμένα δείχνοντας ότι με κάθε τρόπο δεν με θέλει ως αντίπαλο αν ο ίδιος βρεθεί στη δεύτερη Κυριακή. Αν μπορώ να ερμηνεύσω το κίνητρο είναι οι δημοσκοπικές μετρήσεις που τον Φλεβάρη μας έδειχναν να προηγούμαστε αρκετά. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει σχέση, αλλά ας σκεφθεί ότι αν κάνουμε όλοι από ένα τέτοιο blog που θα οδηγηθούμε.

Όσον αφορά τους υπολοίπους από μας θεωρώ ότι πρώτο μέλημά μας πρέπει να είναι η επικέντρωση στις παραλείψεις, τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες της Δημοτικής Αρχής και η διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του Δημότη. Χωρίς βέβαια αυτό να μας στερεί τη δυνατότητα διατύπωσης κριτικής και σε προτάσεις των άλλων συνδυασμών.
Η κριτική όμως αυτή δεν πρέπει να παίρνει χαρακτηριστικά χλευασμού ή σκόπιμης στρέβλωσης, όπως: ο τίτλος της παρέμβασης του ΚΑΡΠΟΣ, "σου κάνω την κηδεία, σου παίρνω τα κόλλυβα", στην οποία μας αρνείται το δικαίωμα να πραγματευόμαστε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και ακόμα για να λοιδορήσει την πρότασή μας, αποσιωπά τον βασικό μας στόχο που περιγράφουμε επί λέξει: πέραν του στόχου δημιουργίας «Κοινωνικής Εστίας Σίτισης», δίνουμε ένα παράδειγμα άμεσης απόδοσης που είναι η εύρεση και διάθεση μερίδων για τη σίτιση των οικονομικά αδυνάμων. Απλά συμπληρώνουμε εμείς ότι όσο σημαντική είναι η κοινωνική παροχή μέσω δαπανών του Δήμου ή του κράτους άλλο τόσο σημαντική είναι η συμπληρωματική συμβολή της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω του εθελοντισμού στην ανακούφιση των εχόντων ανάγκη. Η αναπαραγωγή έντασης κατά το πρότυπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής δεν συμβάλλει στην ενότητα και στη συνεργασία των τοπικών δυνάμεων που είναι απαραίτητη την επόμενη μέρα.
Συνεχίζω με την ανοιχτή επιστολή του Στέφανου προνομιακά μόνο σε μένα. Αν έγινε γιατί όπως ο ίδιος μου λέει ότι με ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους της γενιάς μου είναι ιδιαίτερα τιμητικό. Όμως διαφωνώ με τον "ρατσιστικό" τρόπο που θέτει το "φύγετε εσείς οι παλιοί να έρθουμε εμείς οι νέοι". Η κοινωνία αποφασίζει. Όσο για το τι εννοώ όταν λέω "το καλύτερο είναι το μπόλιασμα της νεανικής ορμής με την εμπειρία", η απάντηση είναι ότι στον κορμό του ψηφοδελτίου της Συμμαχίας μας υπάρχουν 16 μέλη ηλικιακά μικρότερα από τον ίδιο. Κι ακόμα ουδέποτε ανέλαβα και μάλιστα "εργολαβικά" ούτε να υπερασπιστώ ούτε να κατακρίνω τους ανθρώπους της γενιάς μου. Η θέση μου είναι ότι ο καθένας έχει τη διαδρομή του και κρίνεται από αυτή είτε θετικά είτε αρνητικά.
Τέλος για τα όσα καθημερινά μου καταλογίζει προφορικά και γραπτά ο συγχωριανός μου δεν επιθυμώ να κάνω κανένα σχόλιο, αφού κατ' αυτόν ακόμα και για τον σεισμό της Κεφαλονιάς εγώ φταίω.
Όμως επανέρχομαι στη βασική θέση της "Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας Πολιτών Καρδίτσας". Η αυτοδιοίκηση είναι χώρος διαλόγου και συνεργασίας. Σήμερα αυτό είναι περισσότερο αναγκαίο γιατί ο Δήμος μας και κυρίως οι δημότες βιώνουν πολλά προβλήματα. Τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, οι χλευασμοί και οι φτηνοί εντυπωσιασμοί δεν τους αφορούν. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν ακόμα περισσότερο την ενασχόληση με τα κοινά ναρκοθετώντας τους θεσμούς που οφείλουμε όλοι να τους υπερασπιστούμε.
Ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι μετά τις 25 του Μάη θα είμαστε εδώ και θα πρέπει να συνεργαζόμαστε για την ανάδειξη και την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.
Από την πλευρά μας ως Συμμαχία  απευθύνουμε έκκληση να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με ανταλλαγή προτάσεων και επιχειρημάτων χωρίς τεχνητές εντάσεις και πολώσεις. Και φυσικά δεν πρόκειται να παρακολουθήσουμε όσους επιλέγουν τον άλλο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου